Yhteystiedot

Nahka-Ateljee Eija
Kristiinankatu 10 B 28, 3. kerros
20100 Turku
040-7411938/Eija Randelin

nahkaateljeeija@outlook.com
www.nahkaateljeeija.fi

ma-pe 11-17 (muina aikoina sopimuksen mukaan)

Uusimmat kuvat

Taskulaukkuja
Taskulaukut laserleikatuista nahoista
Iltalaukut kiiltonahkaa
Kokokuva pitkästä takista
Pitkä naisellinen takki
Pitkä takki vasikankarvaa
Lähikuva pintakuvioidusta eläinnahasta
Musta jakku

Nahkamateriaalit, käsittelyt ja ominaisuudet

LAMMAS

Lampaan nappanahat muokataan ja värjätään Suomessa. Raakanahka tulee  pääasiassa Uudesta Seelannista ja Brasiliasta.

Nappanahan kestävyys ja vahvuus riippuvat lammasrodusta. Suomessa muokatut nahat käsitellään vaihteleviin säihimme sopivaksi. Näin nahka kestää, joustaa
eikä muutu pakkasessakaan kovaksi.

SIKA

Sikamokka on miellyttävän pehmeää, se ei päästä väriä eikä säikähdä pientä sadettakaan. Mokan muokkauksessa ei ole käytetty PCP:tä.

HIRVI

Hirvinappa on pääosin kotoisin Suomesta ja Ruotsista.
Hirvennahkaan kuuluu ominaisesti muita nahkoja enemmän martioita ja arpia - Käsin tehty nahan lajittelu takaa elävän mutta laadukkaan lopputuloksen.

NAUTA (vuota)

Naudannahkaa käytetään vähemmän, ja se on kotoisin useasta Euroopan maasta. Pääasialliset käyttökohteet ovat miesten pusakat tai 'nahkarotsit', joissa nahalta vaaditaan tavallista enemmän mekaanista lujuutta.

NUPUKKINAHKA

Toisin kuin mokkanahka, joka on naudannahkan lihapuolta, nupukkinahka (nubuck leather) on nahkan ulointa kerrosta joka on hiottu. Nimityksensä se on todennäköisesti saanut englannin kielen sanoista new ja buckskin. Oikeastaan mokalla ja nupukilla on yhteistä vain pörröinen ulkoasu, sillä materiaalit eroavat laadultaan ja ominaisuuksiltaan huomattavasti. Molemmat ovat kuin persikan pehmeää nukkaista kuorta, mutta nupukki on nukaltaan hienojakoisempaa kuin mokka.  Nahkan uloin kerros on myös vahvempaa, paksumpaa ja muodostaa tasaisemman, hienomman pinnan. Nupukki on siis hitusen pörröisten nahkamateriaalien saralla kuningaslaatua ja hinnaltaan sen mukaista. Valitettavasti sekä mokka että nupukki ovat molemmat kovin herkkiä kosteudelle ja tahroille, joten innokas spray-aineella suihkiminen on tarpeen niiden suojaamiseksi.

Nupukkinahkan yleisimpiä käyttökohteita ovat huonekalut sekä laatujalkineet ja -asusteet.


MOKKANAHKA

Mokka (suede) on nahkamateriaali, jossa on erittäin pehmeä ja sileä nappaviimeistely. Englanninkielisen nimensä se on saanut ranskan kielestä, jonka termi gants de Suède tarkoittaa sananmukaisesti “Ruotsinhanskoja”. Materiaali sai ensimmäisen käyttökohteensa naisten hansikkaissa.

Mokka on eläimen nahkakerroksen alempi puolisko, ja valtaosa käytetystä mokasta on peräisin lampaista. Muita suosittuja vaihtoehtoja ovat vuohet, siat, vasikat sekä kauriit. Myös nautojen sekä porojen paksuja vuotia valmistetaan mokkakäyttöön, mutta niihin saadaan vain melko karkea nappaviimeistely. Koska mokassa ei ole kovaa eläimen ihon ulointa kerrosta, se on vähemmän kestävää kuin tavanomainen parkittu nahka. Rakenteensa ja avoimien huokostensa vuoksi mokkanahka imee kosteutta nopsasti ja likaantuu herkästi. Sade- ja kurakelit ovat mokalle murhaavaa aikaa.

Koska mokka on materiaali herkimmästä päästä, siitä valmistettuja vaatteita tulee pohtia tarkoin ennen hankintaa. Mikäli ei kestä ajatusta siitä, että mokkaiset asusteet taikka jalkineet voivat likaantua ja kärsiä herkästi, kannattaa ne jättää toisille. Herrasmies valitsee mokkajalkineensa mahdollisimman tummassa sävyssä, samoin kuin hansikkaansa. Puhdistaminen pesulassa tapahtuu asiakkaan omalla vastuulla, mutta ensiapua löytää mokkaharjasta sekä suojaavista suihkeista.

 

Läpivärjäys

Nahkatuotteen värinkestävyys riippuu nahan värikäsittelystä. Valmistamme kaikki asumme läpivärjätystä nahasta. Ulkomailta ostetut nahkavaatteet ovat usein pintavärjättyjä, jolloin nahan vaalea pohjaväri paljastuu käytön myötä.


Repeytymisalttius

Nahkalaatujen yksi tärkeä ero on niiden repeytymisalttius. Valmistamme lammasnahkatuotteemme aina karvalampaasta, joka on kestävämpää kuin hapero ja huokoinen villalammas.


Käytän mm. näiden tukkujen nahkoja:

Ahlskog Oy, www.ahlskog.fi
Brandt, www.brandtleather.fi
Leivonniemi Oy, www.leivonniemi.com
Oy Pasion Ltd